Начальник управління земельних відносин доповідав на оперативній нараді у міського голови  з питання проведення земельних торгів (аукціонів).

У виступі було зазначено, що управлінням забезпечено та організовано проведення 30.04.2014 року земельних торгів з продажу права власності на земельні ділянки. Проведення торгів відбувалось відповідно до  вимог чинного законодавства. Виконавцем торгів було визначено на конкурсній основі Прикарпатську універсальну товарну біржу.

За результатами проведення земельного аукціону було продано у власність дві земельні ділянки за адресами:

- на розі вулиці Стуса-Миколайчука площею 0,1866 га для багатоквартирного житлового будівництва з вбудованими приміщеннями громадського призначення за ціною 134,310 тис. грн..;

- вул. Хриплинська, 5а площею 0,0715 га для будівництва комплексу обслуговування автомобілів з приміщеннями адміністративного призначення за ціною 124,912 тис. грн.

Загалом від проведеного першого аукціону до міського бюджету поступило 222,190 тис. грн. та до державного бюджету 24,687 тис. грн.

   В поточному році управлінням планується провести ще 2-3 аукціони, зокрема про продажу права оренди на земельну ділянку площею 1,6200 га в  районі Пасічної поблизу так званого "німецького" озера для будівництва спортивного комплексу з міні-футболу, а також по продажу прав власності на три земельні ділянки загальною площею 1,07 га в 7 мікрорайоні Пасічна для роздрібної торгівлі і комерційних послуг. Інформація про час і місце проведення аукціонів буде розміщена на веб-сайті виконавчого комітету, на інформаційному стенді управління земельних відносин, а також в обов’язковому порядку на веб-сайті Держземагентства України.